Drs. Eveline Karelse 
Teamtrainingen ter ondersteuning van primaire processen

Maatwerk in een curriculumontwikkeling

Als docent of teamleider ben je het soms wel even moe: steeds weer een innovatie in het onderwijs en elke keer een nieuwe goeroe of minister die weet hoe het moet. Herkenbaar? Dan weet je dat ook dit waar is: wanneer het echt over de leerlingen/studenten zelf gaat, laait het enthousiasme wel degelijk op bij docententeams. Daarom zou elke onderwijsvernieuwing allereerst moeten gaan over wat de leerling/student nodig heeft. Opleidingen moeten aansluiten op de vraag van degene die leert.     

 

Bij deze maatwerkopleidingen was ik vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling: 

 

- Translation MA 


Co-ontwikkelaar van het curriculum van de MA Translation. Stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. De vertaalwerkzaamheden zijn gericht op de vraag van de zakelijke markt. Studenten worden expert in vertalingen op juridisch, medisch, bedrijfskundig en technisch gebied. 

 

- 6-jarige havo

Initiator en co-ontwikkelaar van een zesjarige leerroute die opleidt voor mavo en havo. Na het zesde leerjaar verlaten leerlingen de school met twee diploma’s: het mavo- én havo-diploma. Vanaf dag 1 werkt de leerling binnen een nieuw curriculum, specifiek ontwikkeld voor deze doelgroep. Voor de toetsing en beoordeling wordt RTTI ingezet.

Heeft uw school een vraag over het vernieuwen of optimaliseren van het curriculum? Neem dan contact met me op via het contactformulier.  


Interim afdelingsleider

 

Zo nu en dan neem ik waar als afdelingsleider in het voortgezet onderwijs. Dat is altijd weer een boeiende tijd en het geeft me nieuwe inzichten van wat er speelt in de scholen.

Als begeleider van primaire processen in lerende teams kan ik deze input goed gebruiken om beter maatwerk te verlenen op de werkvloer. Het is bovendien prettig om met leerlingen aan de slag te gaan en weer eventjes 'deel van het geheel' te zijn.


Coaching


Als coach begeleid ik teams op scholen, zoals het traject Havo van de toekomst. Docenten zoeken hun weg met eigen leervragen op onderwijskundig gebied. Ik ondersteun de leerteams met mijn opgebouwde kennis en werkervaring.

 

Voor meer informatie: u kunt contact opnemen via het contactformulier aan de rechterzijde. 

Kaart
Opbellen
E-mail
Info